Eskilerden Bir Grup: Bayt Gadol


1997 yılında Ankara'da kurulan Bayt Gadol'ın kadrosunda vokalde Harun Altun, klavyede Ogün Dalkan, gitarda Kemal Soyoğlu ve davulda Onur Ertem yer alıyordu. Bayt Gadol İbranicede ‘'Büyük Ev'' anlamına genel bir isim, diğer bir karşılığı ise ‘'Cennetteki ev''. Grup, bu dörtlüyle ‘'Throatscum'' adlı demoyu çıkarttı 1997 Kasım'ında. Grubun tarzına değinecek olursak; Bayt Gadol progressive death, doom, melodic death tarzlarında müzik yapıyordu. ‘'Throatscum'' adlı demodan sonra grup ilk albümlerini 2000 yılında Sis müzik etiketiyle piyasaya sürdü(Clemency). ''Clemency'de''; 9 şarkı yer alıyor ve albümün prodüktörlüğünü Ufuk Önen yaptı. Bu albümde gitarın, bass'ın, davulun haricinde kanun ve ud gibi Klasik Türk Müziği enstrümanlarını da duymak mümkün.

Bayt Gadol, 2001 yılında ülkemize gelen Katatonia'nın alt grubu olmuştu ve gösterdiği performanstan ötürü sahneden epey alkış ve övgü alarak inmişti. 2003 yılında ise iki şarkıdan oluşan bir EP yayınlamıştı.

Ülke: Türkiye
Tür: Doom Metal, Melodic Death Metal
Firma: Sis Müzik(Ankara)
Resmi Sitesi: -

Elemanlar:
Vokal: Harun Altun
Klavye: Ogün Dalkan
Gitar: Kemal Soyoğlu
Gitar: Selim Bozkurt
Davul: Onur Ertem

Albümler:
2000 - Clemency


Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: