Slayer - Christ Illusion

Yılların eskitemediği thrash devi yine gürültüden hoşlanmayanları rahatsız etmeye devam ediyor. Birçok grubun ilham kaynağı olan thrash metal efsanesi, bu albümle yine hayranlarını sevindirdi. ''Christ Illusion'' adını taşıyan albüm 10 Slayer şaheserinden oluşuyor. 

Açılış ‘’Flesh Storm’’ ile gerçekleşiyor. ''Flesh Storm'' ile gaza geldikten sonra hemen ardından ‘’Catalyst’’ başlıyor. ''Catalyst'' de tam gaz sürerken bu kez sırada ‘’Eyes Of The Insane’’ var. Bu şarkı öncekiler gibi fazla hızlı değil. Gitarların adeta birbirini takip edercesine attıkları sololar oldukça harika. 

‘’Jihad’’ var sırada. Şarkı ağırdan ağırdan başlarken vokalle birlikte hızını da arttırıyor. Albümün ortasına dayandığımızda sırada ‘’Skeleton Christ’’ var. Hızından taviz vermeden son sürat sürüyor şarkı. 

Albümün ikinci kısmı ‘’Consfearacy’’ ile devam ediyor. ‘’Black Serenade’’ vokalleri ve riffleriyle büyüleyici niteliklere sahip önemli bir ‘’Christ Illusion’’ şarkısı. 4 vuruşluk zil sesinin ardından ‘’Catatonic’’ giriyor devreye. Albümün en uzun şarkısı unvanına sahip ''Catatonic''in ardından, aynı tempoyla başlayan ‘’Cult’’ var sırada. Şarkı vokallerle birlikte hızlanıyor ve vokaller bittikten sonra yeniden yavaşlıyor. Şarkıya sürat katan vokalleri sololar takip ediyor. Gitar tonunun; albümdeki diğer şarkılardaki gitarlardan farklı olduğu son şarkı var sırada. 

Albümün genel yapısı düşünüldüğünde albümün en farklı şarkısıdır diyebilirim ‘’Supremist’’. Davul ve gitarlarda bu farklılık oldukça göze batıyor. Thrash Metal’in yapı taşlarından Slayer’ın her eve lazım ''Christ Illusion'' albümünü bir an önce edinmenizi öneriyorum. Arşiv yapanlar için önemli bir parça.

Serkan BEYDE
Şehir Rock internet dergisi 2007

Serkan Beyde

I am a YouTube expert and social media manager and have 5 years of comprehensive experience in video editing, social media management, and digital content creation.

READ MORE

No comments: